Negen jongeren gepakt om openlijk geweld

De politie heeft zondagochtend vroeg op de Muldersweg in Etten-Leur negen jongeren aangehouden op verdenking van openlijk geweld tegen goederen. Het gaat om zes jongens en drie meisjes, afkomstig uit Etten-Leur, Breda, Roosendaal en ’s Gravenmoer, van 15 (2), 18 (6) en 19 (1) jaar oud.

Ze worden ervan verdacht op verschillende plekken, onder andere in de Barbierstraat, de Brouwerstraat, de Schipperstraat en de Gruiterstraat vernielingen te hebben gepleegd aan auto’s en verkeersborden. Ook zouden ze over het hek van een school zijn geklommen en op speeltoestellen hebben staan springen.

Een aantal van de jongeren probeerde aan de politie te ontkomen, wat mislukte. De politie heeft diverse getuigen gesproken, die gezien hebben dat de jongeren de vernielingen pleegden. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. Ze werden zondag verhoord. Hun ouders zijn hiervan op de hoogte gebracht.

De politie roept mensen die schade hebben op zich te melden bij de politie (onder vermelding van zaaknummer 2018078873). De groep jongeren zou groter zijn geweest. Kort voordat de politie arriveerde, zou een aantal jongeren in een auto zijn vertrokken. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en zet het onderzoek voort.