FOK! Wat een weer: wisselend bewolkt

Hallo allemaal!

De dag begint in het noordwesten met nevel en lage bewolking. Deze lost in de loop van de ochtend geleidelijk op, maar kan in het Waddengebied en aan zee hardnekkig blijven. In het westen valt eerst ook plaatselijk wat regen. Verder is het wisselend bewolkt. In de loop van de avond krijgen het (uiterste) zuiden en westen met enkele buien te maken. Dit kunnen lokaal stevige buien zijn met een kleine kans op onweer. De middagtemperatuur loopt sterk uiteen: van 10°C op de Wadden tot 22°C in het zuidoosten. De noordoostelijke wind neemt in de loop van de dag toe naar matig, in de kustgebieden naar vrij krachtig. In de avond kan de noordoostenwind in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer krachtig worden, 6 Bft.

In de nacht naar dinsdag zijn er wolkenvelden, maar is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind wordt zuidoostelijk en neemt in de loop van de nacht af naar zwak tot matig.

Morgen overdag is het wisselend bewolkt, maar vanuit het zuidoosten neemt de bewolking toe. In de middag nemen de neerslagkansen toe, in het zuiden gaat het regenen, in het noorden kunnen later in de middag enkele stevige buien, mogelijk met onweer, ontstaan. De maximumtemperatuur varieert van 15°C aan zee tot 21°C plaatselijk in het noordoosten. De wind is zwak tot matig en komt aanvankelijk uit zuidoostelijke richtingen. In de loop van de dag wordt de wind in het midden en noorden veranderlijk. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Monschau (Foto: Iteejer)
Monschau (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!