Eerste Grand Prix-winst voor Bezzecchi in Moto3

Marco Bezzecchi heeft de Grand Prix van Argentinië in de Moto3 gewonnen. De 19-jarige Italiaan was op het circuit van Termas de Rio Hondo de beste in listige omstandigheden, waar de baan vrijwel de hele race een beetje halfnat was.

Bezzecchi pakte vanaf de tweede plek de kop, voor Enea Bastianini, Gabriel Rodrigo, Fabio DiGiannantonio en Adam Norrodin. Jorge Martin kwam gelijk na de opwarmronde al naar binnen om zijn regenbanden om te ruilen voor slicks en dus vertrok hij, net als Philipp Öttl, met de nodige vertraging.

Het werd al snel een wat onoverzichtelijk geheel, want een deel van de coureurs reed op regenbanden en een deel op slicks. In het begin was de baan duidelijk nog nat en dus waren de jongens met regenbanden in het voordeel, waardoor polesitter Tony Arbolino - rijdend op slicks - al snel terugviel naar de 21e plek.

Bezzecchi sloeg al snel een alsmaar groter wordend gat, terwijl daarachter onder meer door rookie Jaume Masia gestreden werd om de tweede plek. In het achterveld waren de mannen op slicks, zoals Martin, een klap sneller, maar de achterstand naar de kop was nog erg groot. 

Met nog drie ronden te rijden lag Bezzecchi nog altijd ver voor de rest, terwijl in de strijd daarachter Dennis Foggia vanaf plek zeven onderuit ging. Martin bleef maar versnellen en de punten kwamen binnen bereik voor de Spanjaard, net als voor de ver teruggevallen polesitter Arbolino.

Masia was met DiGiannantonio aan het vechten om de derde plek, maar dat ging fout: de jonge Spanjaard overschatte zichzelf en ging onderuit. Vooraan stond er geen maat op Bezzecchi, die zijn eerste GP-zege pakte. Plek twee was voor Canet, voor DiGiannantonio. Arbolino en Martin werkten zich op hun slicks op naar de tiende en elfde plek.