NHL: Avalanche en Flyers pakken laatste play-offplekken

Alle zestien teams die zich hebben geplaatst voor de play-offs in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn bekend. De laatste twee plekken werden zaterdagavond vergeven aan de Colorado Avalanche en de Philadelphia Flyers.

De Avalanche ontving de St Louis Blues en in het Pepsi Center werd het een rechtstreeks duel om het laatste beschikbare plekje. Samuel Girard en Tyson Barrie schoten Colorado naar een 2-0 voorsprong, waarna Jaden Schwartz wat terug kon doen.

Nathan MacKinnon bracht de Avs met een 3-1 voorsprong de derde periode in, wat met ruim drie minuten te spelen uitgebreid werd door Gabriel Landeskog: 4-1. Brayden Schenn scoorde in de laatste minuut nog namens de Blues, maar Matt Nieto gooide het definitief op slot: 5-2.

De Flyers namen het in het eigen Wells Fargo Center op tegen de New York Rangers en Ivan Provorov zorgde al snel voor 1-0. De Rangers kwamen er niet aan te pas en via een hattrick van Claude Giroux en een goal van Michael Raffl wonnen de Flyers met 5-0, goed voor het play-offticket.

Een speciale vermelding was er voor Mark Jankowski. De Canadese rookie bij de Calgary Flames scoorde maar liefst vier keer en hielp zijn ploeg zo met 7-1 langs de Vegas Golden Knights als fraaie afsluiter van het seizoen, want de play-offs werden niet gehaald.

San Jose Sharks - Minnesota Wild 3-6

Landeskog beslist de wedstrijd en de strijd om het play-offticket (Bron: YouTube)