Uitslag Sparta Rotterdam - VVV-Venlo

Met dank aan Robert Mühren heeft Sparta Rotterdam drie punten overgehouden aan het duel met VVV-Venlo. Mühren was twee keer trefzeker.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Sparta goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Paal en lat stonden echter treffers van Ryan Sanusi en Robert Mühren in de weg. Toch zou de vroege voorsprong alsnog komen. Na een goede aanval was Soufyan Ahannach het eindstation en de huurling van Brighton & Hove Albion rondde af: 1-0.

In de loop van de eerste helft werd VVV gevaarlijk en liep Sparta zich terugdringen en in de 41ste minuut kregen de Venlonaren de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Vanaf de strafschopstip faalde echter Clint Leemans. De twee minuten later werd de middenvelder alsnog geholpen aan de 1-1. Doelman Jannik Huth liet een schot van afstand glippen.

VVV kwam na rust beter in het spel en kreeg via Lennart Thy en Torino Hunte kansen op de 1-2. De spits schoot op en paal en de rebound werd niet benut voor Hunte. Toch zou de voorsprong voor de Venlonaren volgen. Een vrije trap van Leemans verdween via de muur van Sparta in het doel.

Op jacht naar de gelijkmaker besloot Dick Advocaat aanvallend te wisselen en dat zorgde voor druk op het doel van VVV en in de 82ste minuut in de gelijkmaker. Mühren combineerde met invaller Fred Friday en de nummer tien schoot raak: 2-2. Mühren werd in de negentigste minuut de grote man voor Sparta. Een voorzet van Friday werd door Michiel Kramer voor de voeten van Mühren gekopt die vervolgens hard raak schoot: 3-2.