Robben passeert Cruijff: "Iets om trots op te zijn"

Arjen Robben werd zaterdag de succesvolste Nederlands voetballer ooit, gemeten naar behaalde landstitels. De vleugelaanvaller passeerde Johan Cruijff.

Robben was met Bayern München met 1-4 te sterk voor FC Augsburg en daarmee verzekerde de ploeg zich van de landstitel in de Bundesliga. Het betekende voor de 34-jarige aanvaller zijn zevende landstitel in Duitse dienst en elfde in zijn gehele loopbaan. Cruijff werd in zijn loopbaan tien keer landskampioen.

"Dat geeft het wel een extra tintje. Ik wist het natuurlijk, vorig jaar stond ik gelijk met hem. Als je de grootste allertijden van Nederland inhaalt en alleen het record hebt, is dat iets om trots op te zijn", vertelt Robben in gesprek met FOX Sports.

"Het blijft altijd leuk om kampioen te worden. Iedereen zegt dat we de sterkste selectie hebben en het verschil te groot is, maar je moet niet vergeten dat toen wij van trainer wisselden, we vijf punten achter de koploper stonden. In de Bundesliga krijg je sowieso niets cadeau. Je moet het wel altijd eerst doen. Die geluiden van buitenaf zijn er altijd, maar je weet van jezelf wat je er allemaal voor moet doen. Het karakter in deze ploeg is wel zo groot dat we er elke week weer staan."

Robben heeft een aflopend contract bij Bayern en het is vooralsnog onduidelijk of hij volgend seizoen ook in München actief zal zijn. "Ik heb al een keer met de club gesproken. Het is wat later dan dat we gewend zijn. Dat maakt het niet gemakkelijker. Bayern plant voor de toekomst, maar ik moet zelf ook plannen. Ik heb een gezin en wil het liefst zo snel mogelijk weten waar ik aan toe ben. April is de maand waar alles om draait en daar wil je je dan volledig op focussen. De focus moet nu alleen daarop liggen."