Bayern München wint en kroont zich tot kampioen

Bayern München heeft zich zaterdagmiddag voor de 28ste keer in de clubhistorie gekroond tot landskampioen van Duitsland.

Bayern wist dat het bij een zege op FC Augsburg kampioen zou worden, na 29 gespeelde wedstrijden in de Bundesliga. In het kampioensduel was er een basisplaats voor Arjen Robben en de buitenspeler claimde een hoofdrol.

De thuisploeg, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, kwam als beste uit de startblokken. Na een uitstekende aanval schoot Philipp Max de bal hard op de paal, maar na achttien minuten had de ploeg meer geluk. Jerôme Boateng verspeelde op knullige wijze de bal aan Sergio Cordova en de jonge Venezolaan stuitte in eerste instantie nog op Sven Ulreich, maar via Niklas Süle verdween de bal alsnog in het Bayern-doel.

Nog voor rust herstelde Bayern zich. In de 32ste minuut kopte Corentin Tolisso de gelijkmaker tegen de touwen en zes minuten later maakte James Rodríguez op aangeven van Juan Bernat de 1-2, waarmee Bayern halverwege op kampioenskoers was.

Na 62 minuten spelen gooide Robben de wedstrijd in het slot. De buitenspeler kreeg de bal van James en knalde in de korte hoek raak, met zijn vijfde competitietreffer van het seizoen. De 34-jarige aanvaller drukte daarmee een stempel op zijn zevende kampioenschap in Duitse dienst. Drie minuten voor tijd bepaalde Sandro Wagner de eindstand op 1-4. De spits kopte raak na een corner.

Bayern ligt nog op koers om de treble te winnen dit seizoen. Komende week wacht de return in de kwartfinale van de Champions League tegen Sevilla, nadat de heenwedstrijd in Spanje met 1-2 werd gewonnen, en in de DFB Pokal wacht in de halve finale Bayer Leverkusen.

Arjen Robben en Jupp Heynckes. (PRO SHOTS/Witters)