Nederlands succes bij Bellator

Vrijdagavond was het weer de beurt aan Bellator om een mooi MMA-show neer te zetten. Twee Nederlandse vechters vochten op dit hoge niveau: Denise Kielholtz ging voor de tweede maal de octagon in en Jorine Baars voelde zich weer lekker thuis in de kickboksring.

Baars, al jaren ongeslagen in het kick- en thaiboksen, vocht tijdens het kickboksgedeelte van de avond en liet weer eens zien dat zij op eenzame hoogte staat in de wereld van de vechtsport. Al vroeg in de eerste ronde brak Baars de arm van haar Griekse tegenstander Athina Efmorfiadi. De taaie Griekse wist de ronde nog uit te vechten, maar het sloopwerk van Baars was haar halverwege de tweede ronde dan toch te veel en zodoende wist de 29-jarige Baars haar derde overwinning voor Bellator binnen te slepen.

Kielholtz, partner van zwaargewichtkickbokser Hesdy Gerges, vocht haar tweede MMA-gevecht voor Bellator. En nog wel in het hoofdprogramma van de avond. Tegenstander, de debutante Petra Castkova, had weinig in te brengen tegen het Nederlandse geweld, maar ze hield het tegen Miss Dynamite toch nog drie ronden vol. De jury was unaniem in haar beslissing en besloot dat Kielholtz haar tweede overwinning bij Bellator mocht vieren.

Voor diegenen die het mooie optreden van Kielholtz willen bekijken, SpikeTV zendt zaterdagavond Bellator 196 in zijn geheel uit. De uitzending begint om 21:45 uur. Aansluitend de mooie documentaire over Jorine Baars, Unbeatable Baars, waarna de uitzending van Bellator Kickboxing 9 om 00:25 uur begint.

Volledige resultaten Bellator 196:
Ben Henderson verslaat Roger Huerta na opgave (guillotine choke, ronde 2).
Adam Borics verslaat Teodor Nikolov via flying knee KO in ronde 2.
Denise Kielholtz verslaat Petra Castkova na jurybesluit (30-27 x3).
Brian Moore verslaat Giorgio Belsanti na opgave (guillotine choke, ronde 1).
Ed Ruth verslaat Ion Pascu na jurybesluit (29-28, 30-27 x2).

Guillotine choke van Henderson

Heerlijke KO door Borics