Gridstraf voor Hamilton na versnellingsbakwissel

Lewis Hamilton zal zondag de Grand Prix van Bahrein vanaf minimaal de zesde plaats moeten starten. Zijn team Mercedes heeft besloten de versnellingsbak in de bolide van de regerend wereldkampioen te vervangen, waardoor hij een straf van vijf gridplaatsen krijgt.

Ook bij teamgenoot Valtteri Bottas wordt de bak vervangen. De Fin krijgt echter geen straf omdat zijn versnellingsbak tijdens het vorige raceweekend al vervangen is. Volgens de regels mag hij hierdoor de bak dit weekend straffeloos vervangen. Normaal gesproken moet het onderdeel zes races meegaan.

In het kamp van Ferrari kan men ondertussen opgelucht ademhalen. De Italianen oefenden tijdens de tweede vrije training een pitsstop en stuurden hierbij Kimi Räikkönen naar buiten terwijl de band rechtsvoor niet goed vast zat. Dit werd snel ontdekt, waardoor Räikkönen de auto direct na het uitkomen van de pits al moest parkeren. Doordat er snel ingegrepen werd is de straf beperkt tot 5000 euro boete voor het team. Volgens de regels was een gridstraf mogelijk geweest.