Jong Ajax klopt N.E.C. in Jupiler League-topper, Fortuna houdt leiding

Jong Ajax heeft vrijdagavond de Jupiler League-topper met N.E.C. Nijmegen gewonnen. Sebastian Pasquali opende al na een paar minuten de score op De Toekomst, waarna de Nijmegenaren weinig met de kansen deden.

Binnen twintig minuten werd de Amsterdamse voorsprong al verdubbeld: Mateo Cassierra maakte zijn zestiende van het seizoen door slecht verdedigen van de bezoekers af te straffen, 2-0. N.E.C. probeerde het nog wel, maar kon geen vuist meer maken, waardoor het bij 2-0 bleef.

Fortuna Sittard profiteerde optimaal door drie punten te pakken op bezoek bij Go Ahead Eagles. Aanvoerder Perr Schuurs zorgde al na een kwartier voor 0-1, wat ondanks de nodige kansen ook de eindstand bleek. Lars Hutten viel bij Fortuna geblesseerd weg, een aderlating voor de Limburgers, hoewel nog niet duidelijk is hoe lang hij uit de roulatie zal zijn.

Na 34 van de 38 speelronden staat Fortuna met 68 punten bovenaan, één punt voor Jong Ajax en vier boven Nijmegen, de voornaamste concurrent in de strijd voor promotie naar de Eredivisie.