'Beste tijd voor bier is elf uur 's ochtends'

Het AD heeft een interview gepubliceerd met ene Fiona de Lange, bierproefster van beroep. De dame is zythologe, cicerone, bierproefster, noem het maar op. Kortom, ze weet alles van brouwtechnieken, biertaps, het serveren van bier en de smaken van allerlei soorten bier.

Het hele interview, hier te lezen, gaat over de geschiedenis van het brouwen van bier - eerst deden vrouwen dat vooral, nu mannen - en over 'mooie' bieren en dat soort spul, voor de niet-diehard allemaal niet zo heel interessant. Toch eindigde De Lange met iets wat we graag delen.

De Lange proeft namelijk één keer per week nieuwe biertjes, en daar is één perfecte tijd voor: "Rond een uur of elf 's ochtends, na het ontbijt en voor de lunch. Om goed te proeven is één stevige slok voldoende. Die moet je wel doorslikken, want 'bitter' proef je achterin de mond."

Helaas is het al elf uur geweest, maar desalniettemin: proost!