Van Gerwen en Klaasen geplaatst voor Dutch Dart Masters in Zwolle

Michael van Gerwen en Jelle Klaasen zijn geplaatst voor de Dutch Dart Masters. Beide darters zijn gekwalificeerd behoren tot de beste zestien van de Pro Tour Order of Merit en krijgen daardoor een bye voor de eerste ronde. 

De Dutch Dart Masters komt van 11 tot en met 13 mei vanuit de IJsselhallen in Zwolle. Het is het zesde toernooi van de Euro Tour. Het wordt de zevende editie van het toernooi en het wordt voor het eerst in Zwolle gehouden. Van Gerwen is zoals gewoonlijk als eerste geplaatst en won de vier voorgaande edities. Klaasen is als dertiende  geplaatst. 

Het deelnemersveld bestaat uit 48 darters, waar er in ieder geval zes uit Nederland komen. Op de donderdag voor het toernooi is de zogenaamde Home Nations Qualifier, waarbij vier landgenoten zich kunnen plaatsen. Onder meer Vincent van der Voort, Christian Kist en Benito van de Pas gaan hier aan meedoen.

Raymond van Barneveld kan vanwege de Premier League niet meedoen aan de Home Nations Qualifier en mag het vrijdag proberen tijdens de Britse qualifier. Achttien darters van de Britse qualifier zullen zich plaatsen voor Zwolle. Ook is  er een qualifier voor overig Europa, waar acht tickets voor het oprapen liggen. De Scandinavische/Baltische qualifier en de Oost-Europese qualifier zijn al bekend. Johan Engström en Krzysztof Ratajski wisten zich onlangs te kwalificeren voor de Dutch Darts Masters.

Geplaatste spelers voor Dutch Dart Masters (ET#6)
1 Michael van Gerwen
2 Peter Wright
3 Rob Cross
4 Michael Smith
5 Daryl Gurney
6 Mensur Suljovic
7 Joe Cullen
8 Dave Chisnall
9 Ian White
10 Kim Huybrechts
11 Simon Whitlock
12 Mervyn King
13 Jelle Klaasen
14 John Henderson
15 Gerwyn Price
16 Darren Webster