GP van België afgelast: "Kunnen Verstappen-gekte niet meer aan"

De Grand Prix van België gaat dit jaar niet door. Sinds Max Verstappen zijn debuut in de Formule 1 maakte heeft de Nederlandse gekte in Spa-Francorchamps bizarre vormen aangenomen en dat kan het circuit niet meer aan, zo heeft men laten weten.

"In het eerste jaar zat het al op het randje, wat capaciteit betreft", aldus de organisatie in een statement. "Voor dit jaar verwachten we nog vele tienduizenden extra Nederlandse bezoekers en dat kunnen we gewoon niet meer aan, vol is vol. Overal gooien ze het afval van zich af en pissen ze de bossen rond het circuit vol, het kost klauwen met geld om alles in goede banen te leiden en het na afloop weer proper te krijgen", klinkt het gefrustreerd.

Verstappen zelf zegt het jammer te vinden: "Spa-Francorchamps is toch een beetje mijn thuisrace, zeker zo lang er nog geen Grand Prix van Nederland is. Als we eenmaal naar Zandvoort of Assen gaan kan het me eigenlijk weinig meer schelen of we wel of niet in Spa racen, als we maar wereldkampioen worden." Stoffel Vandoorne is niet ongelukkig met de beslissing: "Zo komen er toch weer vele tienduizenden Nederlanders minder naar ons mooie land, als dit het offer daarvoor is...graag."