Arbiter Kuipers naar WK in Rusland

De scheidsrechterscommissie van de FIFA heeft arbiter Björn Kuipers aangewezen als scheidsrechter voor het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Het wordt het tweede WK voor de supermarktmanager uit Oldenzaal. Kuipers was ook actief bij het WK van 2014 in Brazilië.

Kuipers wordt in Rusland geflankeerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, ook wel bekend als Team Kuipers. Het WK in Rusland is vrijwel zeker het laatste toernooi voor Kuipers, die gisteren 45 jaar is geworden. Kuipers floot onder andere de finales van de Europa League (2013), Confederations Cup (2013) en Champions League (2014). Kuipers weet nog niet hoelang hij na het WK 2018 nog blijft fluiten. Na het WK beslist hij over zijn toekomst. 

Andere bekende Europese namen op de FIFA-lijst van 36 arbiters en 63 assistenten zijn onder anderen de Duitser Felix Brych, de Sloveen Damir Skovina en de Turk Cüneyt Cakir. Het was al bekend dat er geen arbiter uit Engeland actief zou zijn in Rusland. Ze ontbraken al op de voorlopige lijst van eind 2017. De teams gaan in de tweede helft van april naar Italië om zich voor te bereiden op het WK.

De kans is aanwezig dat ook Danny Makkelie naar Rusland af mag reizen. Hij is een voorname kandidaat om als videoscheidsrechter naar het WK te gaan. Half april tijdens het seminar in Italië, zal uiteindelijk bekendgemaakt worden welke personen er als videoscheidsrechter naar het WK gaan. 

Lijst met scheidsrechters die afreizen. (Bron: FIFA)
Lijst met scheidsrechters die afreizen. (Bron: FIFA)