Politie treft loods vol gestolen goederen aan

Zaterdag 17 maart werden een man (35) een een vrouw (29) uit Houten op heterdaad aangehouden tijdens een inbraak in een bedrijfspand aan de Wattbaan in Nieuwegein. Nader onderzoek door de recherche leidde enkele dagen later tot de vondst van een loods in Schalkwijk die mogelijk vol gestolen spullen staat. De huurder van de loods, een eveneens 35-jarige man uit Houten, is aangehouden.

In de loods troffen de agenten veel bouwmateriaal en elektrisch gereedschap aan. Ook stond er een drumstel dat bij een eerdere inbraak op de Wattlaan was buitgemaakt. Veel spullen konden worden gelinkt aan inbraken op bouwterreinen of diefstallen uit bedrijfsbussen. Maar in de loods staan ook nog heel veel goederen waarvan de herkomst nog niet kon worden vastgesteld, maar die vermoedelijk wel van diefstal afkomstig zijn.

Aangifte
De politie roept mensen op die slachtoffer zijn geweest van een inbraak, maar (nog) geen aangifte hebben gedaan, dit alsnog te doen, ook als het al wat langer geleden is. Er zijn bijvoorbeeld ook goederen aangetroffen die zijn terug te leiden tot een diefstal in 2013. De politie hoopt zo de aangetroffen goederen terug te kunnen bezorgen bij de gedupeerden. Ook hoopt de recherche zo meer zaken tegen de verdachte rond te kunnen krijgen.

Goede omschrijving
Voor een bruikbare aangifte beschikt de politie het liefst over een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving. Dus vermeld niet alleen het merk, maar bij voorkeur ook serienummers, eventuele bijzonderheden zoals beschadigingen of zelf aangebrachte merktekens. Ook andere zaken waarmee u kunt bewijzen dat u de rechtmatige eigenaar bent kunnen van pas komen, zoals aankoopbewijzen.

Voortzetting onderzoek
De twee verdachten van de bedrijfsinbraak zijn inmiddels heengezonden, maar zijn nog wel verdachten in deze zaak. De derde verdachte is dinsdag 27 maart onder voorwaarden heengezonden. Het onderzoek wordt voortgezet. Kijk hier voor meer informatie hoe u aangifte kunt doen.

Politie treft loods vol gestolen goederen aan (Foto: stockfoto politie.nl)
Politie treft loods vol gestolen goederen aan (Foto: stockfoto politie.nl)