Vettel na winst: "Duidelijk wat geluk gehad"

Sebastian Vettel vierde zondag een jubileum in de Formule 1. De Duitse Ferrari-coureur won de Grand Prix van Australië en dat was zijn 100e podiumplek. Mogelijk viert hij binnenkort nog twee keer een jubileum: in Bahrein rijdt Vettel zijn 200e Grand Prix, en hij is nog twee zeges verwijderd van de 50e overwinning.

Vettel pakte tijdens de Virtual Safety Car de leiding over van Lewis Hamilton. "Daar hadden we duidelijk wat geluk mee, maar ik had het vooral ook erg naar mijn zin. De start had ik wat beter in gedachten, maar dat ging niet helemaal zoals gepland, dus moest ik het even met plek drie doen", aldus Vettel na afloop.

"Ik raakte de aansluiting met Lewis en Kimi wat kwijt en ik moest hopen op een safety car. Toen dat gedoe met de Haas-auto's gebeurde schoot de adrenaline door mij heen, want ineens had ik weer een kans. Na mijn pitstop kwam ik - tijdens de VSC - als leider de baan op, wetende dat inhalen lastig zou zijn. Pas tijdens de laatste ronden kon ik genieten, tot die tijd hield Lewis de druk er flink op", stelde Vettel.