'Nicolas Sarkozy gearresteerd'

De vroegere president van Frankrijk, Nicolas Sarkozy, is gearresteerd. Dat hebben bronnen binnen de Franse justitie gezegd. Hij wordt door de politie verhoord in een onderzoek naar financiering van een vroegere verkiezingscampagne.

Sarkozy is al vaker doelwit van justitieel onderzoek geweest. Vorig jaar moest hij zich voor een rechter verantwoorden voor de financiering van zijn verkiezingscampagne voor het presidentschap in 2012. Die financiering zou illegaal zijn geweest.

Het verhoor van dinsdag had betrekking op zijn verkiezingscampagne in 2007. Daarover deden eerder al berichten de ronde. Zo beweerde een Frans-Libische zakenman in 2016 dat hij drie koffers met geld van de voormalige Libische leider Muammar Kaddafi aan Sarkozy had overgedragen. Het zou gaan om 5 miljoen euro. Sarkozy heeft altijd ontkend dat hij geld van de Libische dictator heeft aangenomen.

De conservatief Sarkozy was president van 2007 tot 2012. Hij verloor de verkiezingen van 2012 van de socialist François Hollande.

'Nicolas Sarkozy gearresteerd'
'Nicolas Sarkozy gearresteerd' (Foto: ANP)