Verkeersdoden Helmond zijn arbeidsmigranten

Door een aanrijding tussen een bestelbus en een vrachtwagen op de N270 in Helmond zijn maandag vier doden gevallen. Het zijn allen inzittenden van de bestelbus. Ook zijn er meerdere zwaargewonden, onder wie de vrachtwagenchauffeur.

De vrachtwagenchauffeur zat bekneld en is door hulpdiensten bevrijd. Hoeveel mensen in totaal gewond zijn geraakt is onbekend. Ook is er over de toedracht van het ongeval nog niets bekendgemaakt.

Het ongeval vond plaats op het wegdeel van Helmond in de richting van Deurne. De weg is in beide richtingen afgesloten. Automobilisten wordt geadviseerd een andere route te nemen. Volgens de VerkeersInformatieDienst blijft de provinciale weg nog uren afgesloten.

Update 20:43
Er is inmiddels een vijfde slachtoffer te betreuren.

Update 20 maart 2018 - 10:46
De politie heeft de identiteit achterhaald van de vijf personen die maandagmiddag om het leven kwamen bij een ongeluk op de N270 tussen Helmond en Deurne. Het gaat om vier mannen variërend in leeftijd van 27 tot 37 jaar en een vrouw van 24 jaar. Volgens de politie zijn het arbeidsmigranten die verbleven in het Duitse Goch, over de grens bij Nijmegen. Het land van herkomst kon de politie nog niet mededelen.

De slachtoffers zaten allen in een bestelbus die frontaal in botsing kwam met een vrachtwagen.

Drie andere inzittenden van het busje, een vrouw van 49 jaar en twee mannen van 36 jaar, zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook de vrachtwagenchauffeur, een 48-jarige man uit Heusden, liep zware verwondingen op.

De bestelbus is eigendom van de Horizon Groep in Velp, een uitzendbureau voor onder meer de vleesindustrie. Naar de oorzaak van het ongeluk wordt onderzoek gedaan.

Vier doden door verkeersongeval bij Helmond
Vier doden door verkeersongeval bij Helmond (Foto: ANP)