Heerlijke 'buzzer beater' in college basketball-toernooi

In het eindtoernooi van het Amerikaanse college basketball, het als March Madness bekende NCAA-toernooi, hebben de Michigan Wolverines zaterdagavond op zeer fraaie wijze een plek in de Sweet Sixteen geboekt.

De Wolverines namen het in de tweede ronde op tegen de Houston Cougars en dat werd een spektakelstuk. Met 3,9 seconden te spelen stond Houston met 63-61 voor en Devin Davis kon de partij met twee vrije worpen vrijwel zeker in het slot gooien.

De forward gooide echter twee keer mis en dus lagen er ineens weer kansen voor Michigan. Dat lieten ze zich geen tweede keer zeggen en eerstejaars Jordan Poole, doorgaans een weinig scorende reserve, bombardeerde de basket met een heerlijke game winning driepunter in de buzzer: 64-63 Michigan.

Michigan Wolverines - Houston Cougars, met vanaf ongeveer 08:00 de ontknoping (Bron: YouTube)

Overigens verdienen ook de mannen van de Loyola-Chicago Ramblers nog weer wat aandacht. In de eerste ronde gooide Donte Ingram de ploeg met een fenomenale driepunter in de slotseconde langs de Miami Hurricanes, maar zaterdag was het in de tweede ronde opnieuw raak.

De Ramblers speelden tegen de Tennessee Volunteers en stonden enkele seconden voor tijd met 61-62 achter. Clayton Custer zag zijn worp vervolgens na wat billenknijpwerk in de basket belanden, waarna de Volunteers in de laatste ruim drie seconden niet meer konden scoren: 63-62 Ramblers.

Loyola-Chicago Ramblers - Tennessee Volunteers (Bron: YouTube)