3 april 'Punish a Muslim-day'

Vier parlementsleden van de Britse Labourpartij hebben een verdacht pakketje ontvangen, zo meldt de NOS. Bij drie van de pakjes zat ook een 'speciale brief' die oproept tot geweld tegen moslims. In de brief staat te lezen dat 3 april is uitgeroepen tot 'Punish A Muslim Day'. Mensen kunnen punten verdienen door een moslim uit te schelden, een hoofddoek van een moslima af te rukken of zuur in het gezicht van een moslim te gooien. 

Volgens de Britse autoriteiten is de antimoslimcampagne een 'hate-crime'. Hate-crimes zijn misdrijven die voortkomen uit een vooroordeel. Sadiq Khan, de Londense burgermeester, plaatste als reactie een video op Twitter (zie hieronder) waarin hij enkele van de bedreigingen voorlas die hij ontving. Zo zou hij volgens haters een 'homofiele moslimterrorist' zijn die van kant gemaakt moest worden. 

Gelukkig zijn er ook nog anti-haters die de radicale actie hebben omgedoopt naar 'Love A Muslim Day'. In deze versie kunnen mensen punten verdienen door te glimlachen naar een moslim, ze een kop koffie of thee aan te bieden, ze een bos bloemen te geven of bij je thuis uit te nodigen.