Dode en zwaargewonde bij eenzijdig ongeval

Bij een verkeersongeval op de Breulderweg in Echt is in de nacht van vrijdag op zaterdag een persoon om het leven gekomen en iemand anders ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer zat met drie andere personen in de auto die om nog onbekende reden van de weg raakte.

Rond 00:30 uur raakte de auto van de weg en botste tegen een boom. Er zaten vier personen in de auto. Een van de inzittenden kwam bij de aanrijding om het leven en een andere inzittende is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook de bestuurder en de andere inzittende zijn naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Op dit moment onderzoekt de politie de identiteit van de inzittenden en de oorzaak van de aanrijding. Nadat de identiteit is vastgesteld wordt eerst de familie van betrokkenen geïnformeerd.

Update 12:06 uur
De politie heeft bekend gemaakt dat het dodelijk slachtoffer een 15-jarig meisje uit Maasbracht is. Ze zat op de achterbank van de auto en overleed terplaatse aan haar verwondingen. Het zwaargewonde slachtoffer is een 14-jarig meisje uit Echt dat naar het ziekenhuis in Maastricht is overgebracht. 

De 29-jarige bestuurder en nog een 15-jarig meisje uit Echt zijn ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Geleen. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel. Onderzoek moet uitwijzen hoe de auto van de weg is geraakt.