Voorbijgangers vinden 54 afgehakte handen

Voorbijgangers in het oosten van Siberië hebben een schokkende ontdekking gedaan. Aan de oever van een rivier op enkele tientallen kilometers van de Chinese grens werd een zak gevonden met daarin 54 afgehakte handen. De autoriteiten zitten dan ook met de handen in het haar en hebben geen idee waar de handen vandaan komen. Ze werden gevonden in de plaats Tsjabarovsk. China wast inmiddels zijn handen in onschuld en zegt er niets mee te maken te hebben. Zij zeggen dat de Russen hun handjes dicht mogen knijpen dat China hun een handreiking heeft gedaan om een handje te helpen het onderzoek. 

De lokale politie dacht meteen aan de Chinese maffia, vermoedelijk vanwege de handenarbeid die daar op grote schaal plaatsvindt, maar ontkent dit nu nadrukkelijk. De politie heeft inmiddels de hand in eigen boezem gestoken en is een lokaal onderzoek gestart. 

Een criminele onderzoekscommissie zegt nu dat het vermoedelijk gaat om handen van anonieme lichamen die ooit zijn gevonden. Het zou gaan om een onbekende procedure bij de vondst van lichamen in Rusland waarbij in de toekomst nog vingerafdrukken van de handen kunnen worden genomen. Dat kan bij het onderzoek misschien nog wel handig zijn. Waarom de vingerafdrukken niet in een computer kunnen worden opgeslagen is een raadsel. Mogelijk was dat te duur en wilden de lokale autoriteiten de hand nog even op de knip houden. Wel is het nog een mysterie hoe de zak met handen in de rivier terecht gekomen is en wie hier de hand in heeft gehad. De handen worden nu vooralsnog opgeslagen in een forensisch laboratorium. Daar kunnen ze nu de handen uit de mouwen steken om te achterhalen wat hier aan de hand is. 

Op social media wordt gesuggereerd dat dit het werk is van één persoon die de hand aan zichzelf wilde slaan maar uiteindelijk meerdere slachtoffers bij de hand heeft genomen. Desondanks blijft men in Rusland druk speculeren. De onfortuinlijke vinder, die aanvankelijk in shock raakte, zou inmiddels aan de beterende hand zijn.