State of Decay 2 heeft eindelijk een releasedatum

Undead Labs langverwachte zombie-survival RPG State of Decay 2 heeft eindelijk een releasedatum: op 22 mei verschijnt de game voor Xbox One en pc. State of Decay 2 is een Play Anywhere-titel, wat betekent dat wanneer je de game aanschaft voor Xbox One, je deze ook op pc kunt spelen vice versa.

Er zijn straks twee versies te krijgen, een standard edition die weggaat voor €30, en een ultimate edition die €50 moet gaan kosten. De ultimate edition brengt als extra's twee DLC-packs, die overigens nog geen releasedatum hebben. Verder wordt State of Decay 2 onderdeel van de immer uitbreidende Xbox GamePass.

De eerste State of Decay debuteerde op Xbox Live in 2013 en viel zeer goed in te smaak bij een boel gamers. De sequel was in 2016 al aangekondigd dus het is hoog tijd dat we wat horen. In tegenstelling tot zijn voorganger ondersteunt State of Decay 2 coöperatieve gameplay tot vier spelers, in een open wereld 18 maanden na de zombie-apocalyps van het eerste deel. Ook is dankzij Play Anywhere cross-play mogelijk, waarbij pc-spelers en Xbox One-spelers samen de strijd aan kunnen gaan.