Saldoloos reizen komt steeds dichterbij

Ruim drie maanden reizen ze nu al saldoloos, de 100 testers van NS Flex. Hun conclusie tot zover: de ervaringen van het reizen met NS Flex met de trein, bus, tram en metro zijn positief. Gemak, geen zorgen en geen gedoe waren een aantal van de woorden die de testers gebruikten op het speciale klantforum. Nooit meer na te hoeven denken over of er wel voldoende saldo op de OV-chipkaart staat geeft een onbezorgd gevoel. De testgroep groeit vanaf vandaag naar 500 reizigers.

 Een woordvoerder: "De enthousiaste reacties zijn een aanmoediging voor de collega’s die dagelijks werken aan de ontwikkeling van NS Flex. Want NS Flex is nog niet af. Tijdens deze testperiode worden feedback en ervaringen van onze testers zo snel mogelijk vertaald naar concrete verbeteringen. Zo wordt voortaan bij een overstap naar NS Flex het resterende saldo op je OV-chipkaart automatisch verrekend op de eerste factuur."

Een andere belangrijke wens van de testers is om nog beter inzicht te krijgen in gemaakte reizen en de kosten daarvan. In Mijn NS staat al een uitgebreid overzicht van alle OV-reizen en kosten. Binnenkort wordt dit ook inzichtelijk in de NS-app. Ook komt er een kostenteller, zodat reizigers in één oogopslag kunnen zien hoeveel kosten er tot dan toe zijn gemaakt.

Met NS Flex reis je met de OV-chipkaart in het hele OV, maar betaal je met een factuur achteraf. Met de NS-app kunnen reizigers opties aan- en uitzetten. Zo kun je onderweg upgraden naar de eersteklas of maandelijks je abonnement aanpassen aan je actuele reisgedrag.

Aanmelden voor NS Flex kan nog niet, nieuwe testers ontvangen hiervoor een uitnodiging. Nog heel eventjes geduld: naar verwachting is NS Flex in de zomer van 2018 beschikbaar voor alle reizigers.