Fiorentina-aanvoerder Astori (31) overleden

Voetballer Davide Astori is in de nacht van zaterdag op zondag overleden. De aanvoerder van Serie A-club Fiorentina werd zondagochtend in zijn hotelkamer dood aangetroffen. Astori, die deze week zijn contract verlengde tot en met 2022, werd slechts 31 jaar.

Vermoedelijk is de centrale verdediger in zijn slaap overleden. Astori en zijn teamgenoten lagen in een hotel in Udine, waar ze zondag het uitduel tegen Udinese op het programma hadden staan. Die wedstrijd is uiteraard direct na het bekendmaken van het nieuws afgelast, zo liet Udinese weten.

Astori speelde tussen 2011 en 2016 elf interlands voor Italië, waarin hij één keer tot scoren kwam. Hij speelde namens Cagliari zes seizoenen in de Serie A, trok voor één jaar na AS Roma en was nu bezig aan zijn derde seizoen bij Fiorentina, de nummer tien in de Serie A.

Kort voor men zich opmaakte om naar het stadion te vertrekken kregen de spelers van Udinese en Fiorentina te horen dat Astori was overleden. Alle wedstrijden in de Serie A van zondag zijn inmiddels afgelast.