De Mos: "Het wisselbeleid van Erik ten Hag is dramatisch"

De titelstrijd in de Eredivisie is beslist, stelt Aad de Mos. Hij is ervan overtuigd dat PSV de voorsprong van zeven punten op Ajax niet gaat weggeven.

"PSV komt nu in een flow, waarin het 'schijtbakkenvoetbal' wordt omgezet in aanvallend voetbal met druk naar voren. Bovendien heeft PSV een makkelijk programma. In maart spelen ze drie van de vier wedstrijden thuis", vertelt De Mos in Trouw. "Daarnaast is Ajax niet zo goed als iedereen denkt. In Amsterdam gaan ze de komende maanden nog veel over zich heen krijgen. En dat is terecht."

"Ik kan zo een lijstje met miskopen opnoemen. Davinson Sanchéz verbloemt bijvoorbeeld dat twee andere Colombianen, Mateo Cassierra en Luis Orejuela, totaal niet in beeld zijn, terwijl ze Ajax veel geld hebben gekost",vervolgt de oud-trainer. "Verder is het wisselbeleid van Erik ten Hag dramatisch. Ik zeg altijd: de wijzen komen uit het oosten, maar niet de 'voetbalwijzen'. Ajax is geen club voor dat soort trainers. Als je je in Amsterdam staande wilt houden, moet je een zekere flair hebben of het Ajax-DNA in je hebben. Ten Hag heeft dat niet."

Bij PSV is er meer duidelijkheid, stelt De Mos. "Dat is de verdienste van trainer Phillip Cocu. In Nederland is er misschien wat discussie over hem geweest, maar in Eindhoven nooit. Cocu heeft bij PSV een aantal mindere fases gehad, maar die wist hij altijd kort te houden - en nooit zeven, acht wedstrijden op rij, zoals bij Van Bronckhorst met Feyenoord. Waar hij een aantal seizoenen geleden nog de hulp van Frank de Boer en Ajax kreeg, behaalt hij het komende kampioenschap volledig op eigen benen. En dat is knap."