Van der Vaart wil Hamburger SV helpen

Rafael van der Vaart staat open voor een terugkeer bij Hamburger SV. Zelfs als de club uit de Bundesliga degradeert.

HSV ontsnapte de laatste jaar meerdere keren via de play-offs en ook dit seizoen moet men vrezen voor degradatie. Na 24 speelronden staat Hamburger SV voorlaatste met evenveel punten als hekkensluiter 1. FC Köln. Om de nacompetitie te halen moet HSV zeven punten goedmaken op 1. FSV Mainz 05, de tegenstander van zaterdag.

"Als ze die wedstrijd verliezen, is het voorbij. Dan heb ik geen hoop meer en ook geen vertrouwen in de spelers", vertelt Van der Vaart aan het Duitse Sport 1. Ook bij degradatie wil de oud-Ajacied de club echter te hulp schieten. De 35-jarige middenvelder speelde tussen 2005 en 2008 en van medio 2012 tot medio 2016 al in Hamburg.

"Ik zou graag helpen, het maakt me niet uit of dat in de Tweede Bundesliga zou zijn. Het zou een eer zijn. Als speler of in een andere functie. HSV is mijn club." Van der Vaart snapt niet waarom sommige kenners beweren dat degradatie misschien goed is voor HSV, zodat de club weer opnieuw kan opbouwen. "Dat is totale onzin. Voor HSV zou een degradatie een catastrofe zijn."

"De laatste jaren zijn veel dure spelers gehaald die niets hebben gebracht", vindt de routinier, die momenteel bij FC Midtjylland amper aan de bak komt. "De huidige selectie is gewoon te zwak. Je zal met nieuwe, hongerige spelers opnieuw moeten beginnen."