Darter Adams haalt uit naar bierdrinkende fans op WK van PDC

Darter Martin Adams is al vele jaren het boegbeeld van dartsbond BDO, en de kans dat hij ooit overstapt naar de meer succesvolle rivaal PDC is dan ook niet aanwezig. Dat Wolfie weinig met de PDC en haar fans heeft liet hij in een interview met The Guardian nog maar eens weten.

"Geld is niet alles", zegt Adams, doelend op het feit dat in de PDC een veelvoud van de bedragen te verdienen valt in vergelijking met de BDO. "Ik heb geen behoefte om naar het Alexandra Palace te gaan. De meesten zijn er alleen voor de drank en het feestje en dat vind ik vreemd", stelt de Engelsman.

"Een ticket kost dertig of veertig pond daar. Stel je voor dat iemand je kroeg binnen komt lopen en zegt: 'Ik ga je dertig pond laten betalen om binnen te komen, dan mag je zo dronken worden als je wilt, zoveel zingen als je wilt en ik ga je ook nog eens veel te veel laten betalen voor je bier. Zouden mensen dan binnenkomen? Nee.", zo komt Adams met een opmerkelijke vergelijking.

"Waarom mensen dan wel naar Ally Pally gaan...geen flauw idee. Bij Lakeside zitten de echte supporters. Als iemand daar een of ander liedje probeert te zingen, krijgt hij van de fans gelijk te horen dat hij z'n hoofd moet houden. Op Lakeside hebben we een geweldige atmosfeer. Dat is het echte darten", besluit Adams, vermoedelijk doelend op de doorgaans nogal muffe smeer op Lakeside, waar je vaan een speld kunt horen vallen.

Het hele interview is hier te lezen. Adams vertelt er onder meer ook over zijn leven na het krijgen van zijn kankerdiagnose, wat toch ook weer zijn pluspunten blijkt te hebben: "Ik ben de kleine dingen in het leven meer gaan waarderen. Het tuinieren is me ineens enorm goed af gegaan."

Darter Adams haalt uit naar bierdrinkende fans op WK van PDC (Pro Shots / Action Images)
Darter Adams haalt uit naar bierdrinkende fans op WK van PDC (Pro Shots / Action Images)