Wapenclub NRA steeds meer geboycot door bedrijven

De gekkies van de Amerikaanse wapenlobbyclub NRA (National Rifle Association) liggen steeds meer onder vuur. Na tientallen schietpartijen op onder meer scholen zijn veel Amerikanen het spuugzat dat hun kinderen tegen alles beschermd worden (tepels en bepaalde woorden bijvoorbeeld) behalve tegen vuurwapens. De NRA ligt vooral onder vuur omdat deze actief blijft lobbyen om het bezit van vuurwapens vooral NIET aan banden te leggen. 

De landelijke actie om de NRA te boycotten begint dan ook zijn vruchten af te werpen. Zo heeft een grote verzekeringsmaatschappij de verzekering die NRA leden beschermt tegen aanklachten van mensen die ze neerschieten (ja, echt ) deze verzekering geschrapt en verdwijnt ook de sponsoring van VISA en hun 'NRA Credit Card'.

De twee grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen Delta en United Airlines hebben nu besloten om de banden met de Nationale Rifle Associaton te verbreken. Zo krijgen leden van de NRA vanaf nu geen korting meer op vluchten naar het jaarlijkse NRA-congres. Ook willen zij alle verwijzingen naar hun eigen maatschappij van de website van de NRA af hebben.

Eerder besloten autoverhuurders Avis, Hertz en Enterprise, de Best Western-hotelketen en tientallen andere bedrijven de banden te verbreken met de NRA.


Met de paplepel ingegoten...