Kinderfeestverziekers: Cowboytje en indiaantje is ůůk racisme

TivoliVredenburg te Utrecht buigt voor de achterlijk-linkse actiegroep De Grauwe Eeuw, deze heeft aangifte gedaan tegen het muziekcentrum. Aanleiding was een festiviteit in juni 2017 die cowboys en indianen als thema had.

Volgens de doodsbedreigers en sfeerverpestersclub van Sinterklaas, dat andere kinderfeest, is ook cowboytje en indiaantje een racistisch kinderfeest dat zo snel mogelijk vermoord dient te worden. Al sinds eeuwen spelen kinderen cowboytje en indiaantje, nog nooit eerder waren daar mensen over gestruikeld, tot nu. Volgens de beroepsklagers staat cowboytje en indiaantje spelen gelijk aan holocaustje spelen.

De extreem treurige club De Grauwe Eeuw kwam recent nog in opspraak toen ze opperden om met Sinterklaas een 'Volkertje' te doen, alleen dan niet stiekem op een NPO-parkeerplaats maar in het volle zicht van kinderen tijdens de intocht.

TivoliVredenburg heeft verklaard dat niet zo te zien en er in de toekomst op te letten dat ze geen festiviteiten organiseren die mogelijk polarisatie kunnen veroorzaken.