Dolberg: "Ik moet het stap voor stap bekijken"

Kasper Dolberg werkt hard aan zijn herstel, maar de aanvaller kan niet beloven wanneer hij volledig hersteld is van zijn blessure.

Voor de winterstop raakte Dolberg geblesseerd tegen Willem II. Zijn blessure leek mee te vallen, maar na verder onderzoek bleek er meer aan de hand te zijn dan verwacht. "In eerste instantie werd er gedacht dat mijn voet oké was en dat het gewoon wat rust nodig had", vertelt hij op de clubsite van Ajax. "In de dagen erna voelde ik dat het niet beter werd. Toen heb ik contact gehad met de arts in Nederland. Hier hebben ze foto’s gemaakt en toen bleek dat ik een paar bandjes in mijn rechtervoet had gescheurd."

Hierdoor kon Dolberg niet op het veld trainen, maar moest hij aan de slag in het krachthonk. "Het waren 6 lange weken. Steeds dezelfde oefeningen, het werd een beetje saai. Ik moest mijn linkerbeen blijven trainen zodat die geen achterstand zou oplopen. Daarnaast heb ik veel krachttraining gedaan en mijn bovenlichaam getraind."

Hij had geen tijd om het rustig aan te doen. "Om eerlijk te zijn, was ik tijdens mijn blessure vaker op de club dan toen ik fit was. Ik trainde 2 keer per dag. Ik heb dus niet verveeld thuisgezeten. Dit is mijn eerste serieuze blessure. Ik ben er voor het eerst langer dan 3 weken uit geweest. Tijdens mijn revalidatie besefte ik steeds meer hoe leuk het is om te voetballen."

Dolberg hoopt snel weer te kunnen spelen. "Ik moet het stap voor stap bekijken. Het is lastig om te zeggen wanneer ik weer in de ArenA sta, dat hangt ervan af hoe mijn voet reageert. Het gips is er nu af en het voelt heel goed. Mijn enkel en tenen zijn nog niet zo sterk als voor de blessure. De focus ligt nu eerst op het terugkrijgen van de spierkracht in mijn been", aldus Dolberg.