BAFTA Fellowship-award naar Tim Schafer

Tim Schafer, game-designer bekend van titels als Monkey Island, Full Throttle, Grim Fandango en Day of the Tentacle, wint dit jaar de BAFTA Fellowship-award. De award wordt sinds 1971 uitgereikt aan mensen die 'uitzonderlijke prestaties hebben geleverd op het gebied van het bewegende beeld'. Hij wint de award dit jaar samen met filmregisseur en producer Ridley Scott.

Tim Schafer stapt in de voetsporen van industrietitanen als John Carmack (id Software), Gabe Newell (Valve) en Shigeru Miyamoto (Nintendo). "Ik ben verbaasd, vereerd en nederig over de ontvangst van deze award", zo reageert Schafer. "BAFTA's langdurige steun aan de game-industrie in het algemeen en het opkomen voor creativiteit en sterke verhaalvertelling in het bijzonder hebben zeer positief bijgedragen aan de industrie en ik ben bijzonder dankbaar om erkenning te krijgen voor mijn werk".

Behalve de hierboven genoemde point-and-click-klassiekers was Schafer ook verantwoordelijk voor games als Psychonauts, Brütal Legend, Broken Age, Costume Quest en het opkomende Psychonauts 2.

Tim Schafer