Uitslag PSV - sc Heerenveen

PSV heeft in de Eredivisie twee punten verspeeld tegen sc Heerenveen. De Friezen kwamen na rust langszij nadat Hirving Lozano was weggestuurd.

De 22-jarige Mexicaan was vlak voor de pauze betrokken bij het sleutelmoment van de wedstrijd. Lozano probeerde weg te draaien bij een tegenstander en hij gooide daarom zijn arm naar achteren. Scheidsrechter Dennis Higler vond het ernstig genoeg om de rode kaart tevoorschijn te halen.

Tot dat moment was er in principe niks aan de hand voor PSV. De Eindhovenaren waren tien minuten eerder op voorsprong gekomen via Santiago Arias, die bij de tweede paal een hoekschop van Lozano binnenkopte. Kort voordat de Mexicaan werd weggestuurd, verdubbelde Luuk de Jong de score na geklungel in de Friese defensie.

Met een man meer wist Heerenveen na de pauze echter langszij te komen. Oud-PSV'er Stijn Schaars scoorde uit een hoekschop en de thuisploeg werd verder teruggedrongen. Na 82 minuten viel ook de 2-2. Reza Ghoochannejhad zorgde voor de gelijkmaker toen Jeroen Zoet een schot van Morten Thorsby niet helemaal goed verwerkte.

In de slotminuten mocht PSV van geluk spreken dat Daniel Høegh zijn vizier niet helemaal op scherp had staan. De verdediger van de Friezen kopte hard over. Door de remise kan Ajax de achterstand op PSV zondag verkleinen tot vijf punten. De Amsterdammers moeten dan wel de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle winnen.