Willem-Alexander: Telegraaf verspreidt nepnieuws

Onze kroonprinses is niet van plan om haar schoolcarrière in China voort te zetten. Koning Willem-Alexander noemt het bericht van de Telegraaf hierover een 'totaal onzinverhaal'.

De Telegraaf berichtte gisteren dat prinses Amalia, die nu in klas drie van het gymnasium zit, van plan zou zijn om haar middelbare school af te maken op een exclusieve school in China. Amalia volgt Chinees als keuzevak op het Sorghvliet Lyceum in Den Haag.

Vandaag ontkende Willem-Alexander (die inmiddels weer terug in Nederland is) echter dat hiervan sprake zou zijn. Opmerkelijk, want normaal gesproken is het de Rijksvoorlichtingsdienst die formele verklaringen afgeeft. De koning liet er geen misverstanden over bestaan: "Ik verwijs dat verhaal terug naar de dikke duim waar het uit gezogen is." Die van de Telegraafjournalist dus, in dit geval. Amalia zelf zou heel hard hebben gelachen om het bericht.

Helemaal ondenkbaar is het echter niet dat Amalia haar opleiding ooit nog eens in het buitenland gaat voortzetten. In de tijd waar de camera's overal zijn zal de familie graag willen vermijden dat er na Prins Pils ook nog een Prinses Prosecco in het fotoalbum terechtkomt.