'Mannen zijn viespeuken'

Bijna 1 op de 4 mannen verschoont hun ondergoed niet na een dag. Dit blijkt uit een poll van online stijlgids Dresscode.nl, waarbij 581 mannen en 1295 vrouwen werden ondervraagd naar hun ondergoed gebruiken en voorkeuren.

Vieze onderbroek
Van de ondervraagde mannen geeft 22,6 procent aan dat zij hun ondergoed 2 dagen of langer dragen, voordat zij deze verschonen. 2,7 procent draagt de onderbroek zelfs 6 dagen. Het merendeel van de mannen (77,4 procent) is op de hoogte van het wasadvies, en gooit de onderbroek na een dag in de wasmand.

Vrouwen blijken hun ondergoed eerder te wassen dan mannen. Het percentage vrouwen dat hun ondergoed 2 dagen of langer draagt ligt namelijk lager, op 10,2 procent.

Kapot ondergoed
33,4 procent van de mannen heeft er geen problemen mee, om ondergoed aan te trekken waar een gat in zit. Van dit percentage, zegt 20,7 procent van de mannen dit alleen te doen als zij geen andere schone onderbroeken in de lade hebben liggen. 12,7 procent trekt gerust kapot ondergoed aan, zonder duidelijke reden.

Vrouwen gooien kapot ondergoed eerder weg dan mannen. Zo geeft namelijk 28,2 procent van de vrouwen aan, ondergoed te dragen met een gat erin. Dat is minder dan de 33,4% bij de mannen. 8,4% van de vrouwen draagt kapot ondergoed, zonder duidelijk aanwijsbare reden.