Amsterdam even in ban van Leonardo DiCaprio

Alle ogen waren donderdagavond in Amsterdam korte tijd gericht op wereldster Leonardo DiCaprio. De acteur was in de stad op uitnodiging van de Postcode Loterij voor het jaarlijkse Goed Geld Gala. Voor de deur van Theater Carré, waar het gala plaatsvond, stonden de fans rijen dik, flitsten de camera's gewillig en ook de aanwezige BN'ers waren nieuwsgierig.

"Natuurlijk kijk ik naar zijn komst uit", zei Marco Borsato, die net als menig ander BN'er vooraf al kort een ontmoeting had met Leonardo. "Ik heb hem net nog een hand gegeven en we zijn met hem op de foto geweest. Een bijzonder innemende man", aldus de zanger. Marco was er twee jaar geleden ook bij toen George Clooney acte de présence gaf op het gala. "Van zijn speech was ik toen onder de indruk, dus dat hoop ik vanavond weer te zijn."

Humberto Tan greep de kans om Leonardo te complimenteren met zijn documentaire over klimaatverandering: Before The Flood. "Ik zei tegen hem: I love the film. Hij zei: which one? The documentary about the climate! Hij dacht dat ik een ander film bedoelde", lachte de talkshowhost op de rode loper. De ontmoeting duurde volgens hem maar kort. "Ik had hem veel liever aan tafel willen hebben bij Late Night. Dat lukte de vorige keer wel met George Clooney, maar hij doet geen pers dus dan houdt het op."

Rook lekker

"Of ik er naar uitkijk? Wat denk je zelf", zei Waldemar Torenstra met een grijns. "Ik heb even zijn film gekeken en ik vond zijn speech bij de VN heel inspirerend", aldus de acteur. "We staan hier allemaal omdat we willen dat er goede dingen in de wereld gebeuren die via commercieel geld niet makkelijk te realiseren zijn. Het is natuurlijk lachen dat Leonardo DiCaprio dat dan staat te doen, zo is dat dan ook wel weer."

Nicolette van Dam had ook haar momentje met Leonardo gepakt. "Nou mijn ogen zijn ook gericht op onze Leo vanavond. Ik heb hem al gezien, hij rook heel lekker", zei ze. "Ik vond hem leuk, hij was rustig. Ik denk dat hij nog een beetje los moest komen maar dat gaat wel goed komen."

Korte poseersessie

Ook Lieke van Lexmond was onder de indruk van de wereldster. "Ik vind hem ontzettend leuk. Hij is een hele mooie en leuke man. Hij heeft een prachtig verhaal, hij doet veel voor de wereld en ik denk dat hij een waanzinnige inspirator is voor velen. Dus ik vind het te gek om hem ontmoet te hebben en om hem beter te leren kennen."

Zelf hield Leonardo zijn mond op de rode loper. Na een korte poseersessie en een zwaai naar de fans vertrok hij al snel naar binnen om zich voor te bereiden op zijn speech. Leonardo spreekt tijdens het gala namens zijn eigen Leonardo DiCaprio Foundation. Deze stichting zet zich in voor een beter klimaat.

Amsterdam even in ban van Leonardo DiCaprio
Amsterdam even in ban van Leonardo DiCaprio (Foto: BuzzE)