Canadese en Tsjechische ijshockeyers beginnen Spelen met winst

De Canadese ijshockeyers zijn de Olympische Spelen ondanks het missen van de sterren uit de NHL met een ruime zege begonnen. De ploeg was met 5-1 te sterk voor Zwitserland, het land waar zes van de Canadese spelers in de nationale competitie uitkomen.

Team Canada is naast de zes 'Zwitsers' vooral samengesteld uit spelers uit de Russische/Oost-Europese KHL, aangevuld met drie man uit de Zweedse competitie, drie uit de AHL - het niveau onder de NHL - en een speler van het Duitse Kölner Haie. De Zwitsers komen allemaal in eigen land uit.

Rene Bourque en Maxime Noreau hadden beiden binnen acht minuten al een goal te pakken namens Canada en twintig minuten later stond het al 4-0, dankzij Bourque en Wojtek Wolski. Simon Moser deed wat terug, maar Wolski gooide het duel in de derde periode definitief op slot: 5-1.

Zuid-Korea kwam tegen Tsjechië al vroeg op voorsprong en dat gebeurde zowaar door een echte Koreaan: Cho Min-ho scoorde op aangeven van import-Koreanen Brock Radunske en Michael Swift. Helaas voor de thuisfans gaven de Tsjechen gas en binnen tien minuten was de boel omgedraaid. Goals van Jan Kovar en Michael Repik zetten de 2-1 eindstand op het bord.

Ze zijn wellicht niet de meest ervaren ijshockeyers, Lee Don-ku laat Jan Kovar zien dat de Koreanen ook beuken uit kunnen delen (Pro Shots/Action Images)
Ze zijn wellicht niet de meest ervaren ijshockeyers, Lee Don-ku laat Jan Kovar zien dat de Koreanen ook beuken uit kunnen delen (Pro Shots/Action Images)