"Kluivert is voorbestemd voor de wereldtop"

Justin Kluivert moet voorlopig wachten om een stap naar het buitenland te maken, stelt Ajax-jeugdtrainer Gerry Vink.

De achttienjarige vleugelaanvaller debuteerde vorig seizoen in de hoofdmacht van Ajax en kwam tot twintig wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en vier assists gaf. Dit seizoen heeft de jeugdinternational een basisplaats veroverd bij de Amsterdammers en kwam hij tot dusver tot 25 wedstrijden, waarin hij zeven doelpunten maakte en vier assists gaf.

"Justin is voorbestemd voor de wereldtop. Maar wel in de toekomst", vertelt Vink, die Kluivert al jaren kent, in gesprek met Voetbal International. "Hij moet gewoon de komende jaren bij Ajax spelen. Daar kan hij zich nog enorm ontwikkelen. Justin is geen speler voor de bank, hij is een echte liefhebber, een jonge hond die met een bal bezig moet zijn."

"Laat hem nou eerst de grote ster van Amsterdam worden. Dat is het doel voor nu en de komende jaren. Volgens mij beseft Justin dat al te goed. Geld is op deze leeftijd helemaal niet belangrijk, het gaat om de juiste route. Hij weet dat ik er zo over denk. Via Ajax naar het Nederlands elftal, dat gaat hem honderd procent zeker lukken. We hebben nog geregeld contact en dat koester ik. Justin is een fijn mens, een straatschoffie in de goede zin van het woord, een heerlijke deugniet. Dat moet hij ook gewoon lekker blijven, want dat is zijn kracht."