Fortuna verliest opnieuw in de Jupiler League

Fortuna Sittard heeft opnieuw niet kunnen winnen in de Jupiler League. De ploeg van trainer Sunday Oliseh verloor met 2-0 bij Jong AZ. De Limburgse club blijft wel op de derde plaats staan, maar de achterstand is opgelopen tot vijf punten met NEC en Jong Ajax.

Jong AZ kwam vlak na rust op voorsprong door een doelpunt van Ferdy Druijf. In de 65ste minuut verdubbelde de thuisploeg de score via een treffer van Owen Wijndal. Aanvoerder Perr Schuurs van Fortuna moest in blessuretijd nog van het veld af met een rode kaart. De verdediger haalde een doorgebroken speler neer.

Ron Vlaar speelde bij Jong AZ een uur mee. De 32-jarige verdediger is hersteld van een blessure aan zijn knie, die hij opliep op 24 september in het verloren duel met Excelsior (0-2).

FC Emmen deed goede zaken met een nipte uitzege op Go Ahead Eagles: 0-1. De Drentse ploeg steeg naar de vierde plaats in de stand. Alexander Bannink scoorde al na vijftien minuten en zijn doelpunt bleek het winnende.