Quincy Jones gaat compleet los in interview

De legendarische muziekproducer Quincy Jones heeft in een interview met Vulture geen blad voor de mond genomen. Zo zegt hij onder meer dat Michael Jackson bepaalde liedjes heeft gestolen en dat The Beatles de slechtste muzikanten ter wereld waren. Ook zegt de 84-jarige Jones te weten wie de moordenaar van John F. Kennedy is.

Over Michael Jackson, met wie Jones grote successen boekte, klapt hij behoorlijk uit de school. "Ik vind het heel vervelend om te zeggen, maar Michael heeft veel liedjes gestolen. De reden hiervan was hebzucht." Jones zegt ook dat hij de King of Pop meerdere malen heeft aangesproken op zijn vele plastischchirurgische ingrepen: "Hij zei altijd dat hij een of andere ziekte had, waardoor hij geopereerd moest worden. Bullshit. Hij had gewoon een probleem met hoe hij eruit zag en dat is veroorzaakt door zijn vader, die altijd zei dat hij lelijk was. Dat was heel erg."

Jones herinnert zich ook nog de eerste indruk die hij kreeg van The Beatles, toen ze net bekend werden. "Ze waren de slechtste muzikanten ter wereld. Het waren 'no-playing motherf*ckers!' Paul McCartney was de slechtste basgitarist die ik ooit gezien had en Ringo Starr....man, breek me de bek niet open."

Verderop in het interview gaat het over de vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy. "Sam Giancana, de bekende maffiabaas uit Chicago, is een bekende naam onder de Kennedy-complottheoristen, zowel door zijn hulp bij het verkrijgen van stemmen in de staat Illinois voor de presidentiële verkiezingen in 1960, als bij de aanslag op JFK in 1963. Er was een connectie tussen JFK, Frank Sinatra en de maffia, waaronder Giancana. Maarre...we moeten hier niet verder publiekelijk over spreken."

Over de aantijgingen aan het adres van Harvey Weinstein, Bill Cosby en Brett Ratner is Quincy kort: "Of die als een verrassing kwamen? Daar kan ik publiekelijk echt niet over praten, man." Tot slot voegt de producer toe dat hij vroeger 'iets gehad heeft' met Ivanka Trump, de dochter van president Donald Trump. "Ze heeft de mooiste benen die ik ooit heb gezien. Jammer dat ze zo'n vader heeft."

Quincy Jones gaat compleet los in interview
Quincy Jones gaat compleet los in interview (Foto: BuzzE)