Uitslag FC Twente - AZ

AZ houdt Ajax in het vizier. De ploeg van John van den Brom heeft woensdagavond op bezoek bij FC Twente drie punten gepakt.

De Alkmaarders verspeelden afgelopen weekend belangrijke punten in de strijd om plek drie. De ploeg speelde met 2-2 gelijk tegen Roda JC, waardoor Ajax het gat tot vijf punten wist te vergroten. AZ heeft Ajax niet de mogelijkheid geboden om verder uit te lopen.

Al na tien minuten spelen wist AZ de score te openen. De bal werd op de stip gelegd toen Vuckic een overtreding maakte op Guus Til. Vuckic werd bestraft met een gele kaart en Alireza Jahanbakhsh mocht aanleggen vanaf elf meter. De buitenspeler faalde niet en zorgde voor de 0-1.

Na de openingstreffer ging FC Twente op zoek naar de gelijkmaker, maar veel kansen kreeg de ploeg niet. Het enige gevaar kwam van Frederik Jensen, die vanaf afstand Marco Bizot testte. De doelman bracht gemakkelijk redding.

Tijdens de tweede helft werd het AZ gemakkelijk gemaakt toen Twente met tien man verder moest. Cristián Cuevas pakte zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Ook Gertjan Verbeek werd weggestuurd. Pas in de slotfase wist AZ te profiteren van de man-meer-situatie. Wout Weghorst wist in de 89ste en 90ste minuut het net te vinden en Jahanbakhsh scoorde diep in de blessuretijd de 0-4.

FC Twente

0 - 4

AZ

10' Jahanbakhsh (pen)