Skiester Vonn wint en kruipt dichter naar legende Stenmark

Skiester Lindsey Vonn heeft in Garmisch-Partenkirchen de laatste World Cup-wedstrijd voor de Olympische Spelen gewonnen. Op de Duitse sneeuw was de Amerikaanse de beste op de afdaling, haar 81e zege. Vonn is daarmee nog vijf zeges verwijderd van het record van de legendarische Zweed Ingemar Stenmark.

Het werd een spannende strijd in Garmisch, waar de Liechtensteinse Tina Weirather een zeer scherpe tijd neer wist te zetten. De Italiaanse Sofia Goggia kwam daarna zoals gewoonlijk met het mes tussen de tanden naar beneden en dat leverde haar een 0,01 seconden snellere tijd op. Vonn deed het echter nog iets beter: ze was 0,11 seconden sneller dan Goggia.

Vonn's landgenote Stacey Cook kwam nog hard ten val. Ze klapte de netten in en liep in elk geval een bloedneus op, maar leek wel - ietwat bibberend - op eigen benen te kunnen staan. Een dag eerder raakte de Amerikaanse olympische ploeg Jacqueline Wiles nog kwijt, nadat de afdalingsspecialiste bij een harde val een dubbele beenbreuk en afgescheurde knieband opliep.