Politie heeft het druk met steekincidenten

De politie had het afgelopen nacht behoorlijk druk met verschillende steekpartijen en -incdenten door het land heen. We zetten ze even op een rijtje voor jullie. 

Schiedam
Bij een steekpartij bij een café aan de Singel in Schiedam is op 3 februari een 39-jarige man uit Hoek van Holland gewond geraakt. De vermoedelijke dader zat tien minuten later al in de politiebus op weg naar het bureau. Het slachtoffer was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Om 03.50 uur kreeg de Hoek van Hollander ruzie in de kroeg. De onenigheid verplaatste zich al snel naar buiten, waar vervolgens een schermutseling plaatsvond en waarbij de dader het slachtoffer stak. De messentrekker liep vervolgens met een vriend weg, maar ver kwamen ze niet.

Gealarmeerde agenten vonden de twee mannen tien minuten later in de buurt. Eén van hen voldeed aan het opgegeven signalement en kon met de agenten mee. Deze 30-jarige Schiedammer zit vast en wordt verhoord.

Tilburg
Een ruzie in een woning mondde zaterdagmorgen uit in een steekincident en vernieling. Om 00.30 uur kwamen er verschillende telefoontjes binnen vanuit het Bavelpark. Er zou in een woning gevochten worden met veel geschreeuw en glasgerinkel. Er werden direct verschillende politie-eenheden naar het Bavelpark gestuurd. Daar troffen ze een vrouw die gewond was geraakt door messteken. Ambulancepersoneel ontfermde zich over haar.

Ook troffen ze daar de bewoner van de woning die aangaf dat hij de vrouw met een mes gestoken had. De verdachte is aangehouden. Ter plaatse meldden zich enkele getuigen. Er was ook een ruit van de woning gesneuveld maar dat zou gekomen zijn omdat enkele andere aanwezigen in de woning probeerden te vluchten toen de ruzie uitbrak. De recherche heeft de zaak in onderzoek. 

Terneuzen
Een 17-jarige jongeman uit Terneuzen raakte zaterdagnacht gewond nadat hij tijdens een ruzie werd gestoken. Agenten kregen rond 03.45 uur de melding dat er een steekincident had plaatsgevonden op de Herengracht. Vermoedelijk hadden het slachtoffer en verdachte ruzie gekregen waarbij het slachtoffer werd gestoken.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling, de 18-jarige verdachte uit Terneuzen is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het mes is in beslag genomen. Agenten hebben ter plekke getuigenverklaringen opgenomen.

Roosendaal
Een 55-jarige man uit Belgie raakte vrijdagmiddag rond 12.50 uur gewond na een steekincident. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie zoekt nog naar getuigen van het incident. 

De man zou zijn gestoken op een parkeerplaats aan de Rozenvendreef. De daders zijn er vandoor gegaan. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Forensische rechercheurs hebben op de parkeerplaats sporenonderzoek gedaan. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het incident.

Anna Paulouwna
Bij een ruzie op de Stationsweg in Anna Paulowna is zaterdag rond 02.30 uur een 19-jarige man uit Wieringerwaard gewond geraakt. Het slachtoffer werd gestoken met een scherp voorwerp.

Twee andere mannen van 21 jaar uit Oudesluis en 18 jaar uit Barsingerhorn raakten bij het incident licht gewond. Beveiligers van een café hielden een 15-jarige jongen aan als verdachte. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het 19-jarige slachtoffer uit Wieringerwaard is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De twee andere personen zijn op eigen gelegenheid naar een huisartsenpost gegaan ter controle.

Politie heeft het druk met steekincidenten (Foto: stockfoto politie.nl)
Politie heeft het druk met steekincidenten (Foto: stockfoto politie.nl)