Skiester Vonn wint, maar ziet protegé zwaar vallen

Skiester Lindsey Vonn heeft in Garmisch-Partenkirchen de voorlaatste World Cup-wedstrijd voor de Olympische Spelen gewonnen. In Duitsland stond zaterdag de eerste van twee afdalingen van het weekeinde op het programma.

De Oostenrijkse Cornelia Hütter zette een zeer sterke tijd neer, maar Sofia Goggia dook er 0,11 seconden onderdoor. De Italiaanse kon niet lang van haar eerste plek genieten, want twee skiesters later ging Vonn naar beneden. De Amerikaanse liet weer een zeer sterke run zien en maakte het erg spannend: aan de finish was ze 0,02 tellen sneller dan Goggia.

Vonn kon slechts een paar minuten van haar leidende positie genieten, want niet veel later ging het fout met landgenote Jacqueline Wiles. De protegé van Vonn, die door de veelvoudig World Cup-winnares financieel en mentaal gesteund wordt, ging snoeihard onderuit en leek haar knie zwaar geblesseerd te hebben. Wiles werd met een helikopter afgevoerd en haar kans op deelname aan de Olympische Spelen, waar ze een outsider was voor de medailles, lijkt in één klap voorbij te zijn.

De val van Wiles (Bron: YouTube)