Toppers verliezen in Jupiler League, De Graafschap haalt uit

In de Jupiler League hebben de nummers één, drie en vier van de ranglijst vrijdag allemaal een nederlaag geleden. Alleen de nummer twee verloor niet: Jong Ajax komt namelijk maandag pas in actie.

Koploper N.E.C. Nijmegen ging op bezoek bij FC Emmen met 1-0 onderuit door een goal van Alexander Bannink, die al na negen minuten de eindstand op het scorebord zette. Fortuna Sittard verloor al voor de derde keer op rij, dit keer in en tegen Volendam, waar Luis Pedro en Gijs Smal in een tijdsbestek van drie minuten vroeg in de tweede helft de enige goals maakten: 2-0.

Telstar speelde twee keer gelijk en won vier keer in de vorige zes wedstrijden, maar ging nu toch weer eens onderuit. Melvin Platje scoorde na ruim tien minuten al uit een penalty op bezoek bij FC Den Bosch, maar Niek Vossebelt bracht de thuisploeg drie minuten later op gelijke hoogte. Jordy van der Winden scoorde kort voor rust namens Den Bosch, Jerdy Schouten bracht Telstar kort na rust langszij. Na ruim een uur, terwijl Telstar inmiddels met tien man stond, schoot Dennis Kaars de 3-2 eindstand op het bord.

Feest was er wel bij De Graafschap. In het eigen Doetinchem won de ploeg met liefst 7-0 van Jong FC Utrecht, onder meer dankzij een hattrick van de in 2016 uit Utrecht overgekomen Mark Diemers.