Ajax bevestigt aanblijven Younes: "Vertrouwen naar elkaar uitgesproken"

Amin Younes leek Ajax deze maand te gaan verruilen voor Napoli, maar een transfer ketste af. De Duitser sluit vrijdag weer aan bij de selectie.

De vleugelaanvaller kreeg afgelopen week toestemming van de Amsterdammers om zijn transfer naar Napoli af te ronden en doorstond met succes de medische keuring, maar Younes trok vanwege persoonlijke omstandigheden zelf uiteindelijk te stekker uit een overgang.

De vijfvoudig Duits international keerde vervolgens terug naar Amsterdam, waar hij in gesprek ging met Marc Overmars en Erik ten Hag. "Naar elkaar is het vertrouwen uitgesproken waardoor de Duits international dus in ieder geval het huidige seizoen bij Ajax blijft", schrijft de club op de officiële clubwebsite.

"Amin vond het uiteindelijk voor zichzelf beter om bij Ajax te blijven en van ons hoefde hij bovendien niet weg" aldus Overmars. "Wij kunnen hem goed gebruiken en zijn dan ook blij met deze beslissing. Het streven is om op alle posities een dubbele bezetting te hebben. Dat is nu het geval en daarom kan ik mij vinden in deze wending."