Vermeer: "Ik voel me in de steek gelaten"

Kenneth Vermeer is blij met zijn overstap naar Club Brugge. De doelman vindt dat hij bij Feyenoord nooit echt een kans heeft gekregen.

"Ik had een frisse wind nodig. Bij Feyenoord was het voor mij... op wil ik niet zeggen, maar ik had het gevoel dat ik daar niet echt een kans heb gekregen. Dan voel je je toch wel in de steek gelaten", zegt Vermeer in een interview met Het Laatste Nieuws. "Gevoel speelt een belangrijke rol bij mij. Je zal altijd ergens wel meer kunnen verdienen, maar je moet vooral met plezier naar je werk gaan."

Ook in België moet Vermeer nog wel een basisplek zien te veroveren, want de eerste twee duels was hij bankzitter. "Ik wil me nu laten gelden en dan is het afwachten. Blijven bij Club, terug naar Feyenoord of verhuizen naar een andere ploeg. Maar Club heeft ook een optie tot aankoop bedongen”, aldus Vermeer, die in eerste instantie dus door Feyenoord is verhuurd.

Club Brugge was volgens de 32-jarige sluitpost een logische keuze. "Ik heb in mijn carrière alleen maar aan de top gewerkt. Dit is een topclub die strijdt om de titel, wat wil je nog meer? Ik ben ook nog steeds dicht bij huis en de taal is gewoon dezelfde. Dat is allemaal een plus."