Mourinho weet niets van gerucht over Ibrahimovic

José Mourinho zegt niets te weten van de verhalen over Zlatan Ibrahimovic, die na dit seizoen mogelijk naar Amerika verhuist.

Onder meer ESPN meldt dat de 36-jarige Zweed bijna akkoord is met LA Galaxy. "De eerste keer dat ik erover hoorde of er iets over las, was via jullie, de media", liet Mourinho maandag op een persconferentie weten. "Zlatan heeft mij er nooit iets over verteld, dus ik weet het niet."

Ibrahimovic heeft bij Manchester United een aflopend contract. "Als, en ik benadruk, áls de verhalen kloppen en hij wil naar een andere club in een ander land, dan zijn we er voor hem om te helpen", aldus de Portugese manager. "We moeten dan een situatie creëren waarin het kan gebeuren, in plaats van dat we het moeilijker voor hem maken."

Mourinho benadrukte nogmaals dat hij er niks over heeft gehoord van Zlatan zelf. "Het laatste wat hij mij heeft verteld is dat hij graag volledig wil herstellen om de ploeg te kunnen helpen. Hij werkt hard." LA Galaxy zou vorig jaar interesse hebben gehad, maar toen was Ibrahimovic langdurig geblesseerd.