NS en Breng testen +busticket

NS en Breng hebben de ambitie om de deur-tot-deur reis van haar reizigers zo makkelijk mogelijk te maken. Eén vervoersbewijs voor een reis van deur-tot-deur met het gehele openbaar vervoer is daar een onderdeel van. Daarom beproeven NS en Breng vanaf 24 januari een nieuw ticket, het zogenoemde +busticket. Dit is een enkele reis of retour treinkaartje in combinatie met een enkele reis of retour met de bus in een bepaalde stad. De proef is in Arnhem en Nijmegen.

Vanaf 24 januari kunnen reizigers in alle NS kaartautomaten in Nederland, op ns.nl en aan de balie de bestemming Nijmegen +Bus en Arnhem +Bus kiezen. Daarmee kan men met de trein reizen , de poortjes op de stations openen en met de bus naar de uiteindelijke bestemming reizen in Arnhem en Nijmegen. Zo weet een reiziger vooraf wat een gehele reis van deur-tot-deur kost en hoeft deze nog maar één keer naar de automaat of online een kaartje te kopen.

Dit nieuwe +busticket is vooral bedoeld voor mensen die niet vaak met het OV reizen (en dus ook geen OV chipkaart hebben) en voor toeristen. Tijdens de pilot (die 4 maanden duurt) wordt bekeken of de reiziger ook behoefte heeft aan een dergelijk kaartje. Nadat de pilot is geëvalueerd wordt in samenspraak met andere vervoerders bekeken of het +busticket ook op andere plekken wordt geïntroduceerd.

De komende periode worden reizigers via o.a. posters in de bus en op de stations Arnhem en Nijmegen op de hoogte gesteld van het nieuwe ticket. Ook online wordt er aandacht voor gevraagd.

NS en Arriva testen bus+ ticket (Foto: Nederlandse Spoorwegen)
NS en Breng testen bus+ ticket (Foto: Nederlandse Spoorwegen)