Milan stopt Lazio, AS Roma blijft kwakkelen

Lazio lijkt definitief afgehaakt te zijn in de Italiaanse titelstrijd. Op bezoek bij AC Milan ging de nummer drie van de Serie A onderuit.

Milan was het kalenderjaar 2018 uitstekend begonnen met twee zeges, Crotone en Cagliari werden verslagen. Lazio speelde al drie wedstrijden en die werden ook allemaal gewonnen en met ruime cijfers. Achtereenvolgens werd er gewonnen van SPAL (2-5), Chievo Verona (5-1) en Udinese (3-0).

Na een kwartier spelen opende de thuisploeg de score. Op aangeven van Hakan Calhanoglu zette Patrick Cutrone de 1-0 op het scorebord. Hij was zijn derde doelpunt in de Serie A dit seizoen en zijn eerste competitiedoepunt sinds 27 augustus. Vijf minuten later was het al weer gelijk. Het elftal van Stefan de Vrij zag Adam Marusic de 1-1 maken.

Op slag van rust kwamen de Milanezen voor de tweede maal op voorsprong en ditmaal was Giacomo Bonaventura de gevierde man: 2-1. De treffer van de Italiaanse middenvelder bleek het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn waardoor AC Milan de tiende zege van het seizoen bij mocht schrijven, waar Lazio voor de vierde keer verloor.

AS Roma - Sampdoria 0-1
AS Roma won tot aan zondagavond zes wedstrijden op rij niet en tegen Sampdoria kwam daar nummer zeven bij. De gasten wonnen in Rome. Met Kevin Strootman in de basis moest AS Roma na negen minuten al bijna een tegendoelpunt slikken, maar Gianluca Caprari schoot rakelings over. Doelman Duván Zapata kreeg de volgende mogelijkheid voor Sampdoria, maar ditmaal bracht Alisson redding.

De thuisploeg dacht via Kostas Manolas op voorsprong te komen, maar zijn treffer werd terecht vanwege buitenspel afgekeurd. Zes minuten voor rust kreeg Roma de uitgelezen mogelijkheid om op 1-0 te komen. Bartosz Bereszyński maakte hands in zijn eigen strafschopgebied waarna Alessandro Florenzi aan mocht leggen voor een strafscop, maar Emiliano Viviani voorkwam de treffer.

Ook na rust bleven de doelmannen bij beide ploegen uitblinken, al hadden ze daar niet altijd weet van. Zo voorkwam Viviano met zijn gezicht de openingstreffer van Lorenzo Pellegrini. Sampdoria zou uiteindelijk als winnaar van het veld stappen in het Stadio Olimpico. Duván Zapata werd de gevierde man voor de nummer zes van de Serie A door tien minuten voor tijd de enige treffer te maken.